Logo bredavandaag.nl
Rosie

Man ontlokt intieme selfies van vrouw onder naam van lingeriewinkel Naron

BREDA - Lingeriewinkel Naron is afgelopen week de dupe geworden van internetfraude. Er werd namens de winkel aan een klant gevraagd om intieme selfies op te sturen. Hiervoor zou zij een beloning krijgen. Toen de klant naar de winkel kwam om hun beloning op te halen kwam de zaak boven water.


Begin december had Naron een wedstrijd waarbij klanten het nieuwe logo van de winkel konden ontwerpen. “Een klant deed dit en verstuurde het naar ons. Op de een of andere manier ontving zij namens een ander e-mailadres met onze naam complimenten over het logo. In de mail werd gevraagd om een selfie te maken zodat de klant een extra beloning kon krijgen ”, vertelt Nathalie Richheimer van Naron.

Volgens Richheimer vroeg de persoon achter het e-mailadres om steeds intiemere selfies. “Op die manier zou de klant meer kans maken op de beloning. Ineens kwam ze bij ons in de winkel met de vraag of ze haar beloning kreeg. Wij waren verbijsterd toen we het verhaal hoorden.”

De klant en Naron zijn volgens Richheimer naar de politie gestapt. “De vrouw heeft aangifte gedaan en de politie nam het zeer hoog op. Ze wezen ons erop dat mensen hier echt alert op moeten zijn.” Hierop besloot Naron op facebook een bericht te zetten om de klanten te waarschuwen. “Het blijft lastig om te voorkomen dat zoiets nog een keer gebeurd ”, aldus Richheimer.

Voor zover de winkel weet is de vrouw het enige slachtoffer. “Het kan natuurlijk dat er nog meer slachtoffers zijn, maar dat ze er niet over willen praten. We willen aan deze vrouwen oproepen om alsnog aangifte te doen en het bij ons te melden ”, vertelt Richheimer.

De winkel vermoedt dat de klant misschien gehackt is. “Wij letten zelf altijd al op hackers omdat wij een online website hebben ”, zegt Richheimer. “We hopen dat klanten begrijpen dat wij nooit intieme selfies van onze klanten vragen.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief