Afbeelding
Ronald Hage

Gert-Jan pakt na Limburgs Mooiste en Amstel Gold nu ook Alpe d’HuZes!

Blog

BLOG - Donderdag 4 juni 2015 starten twee teams  van elk tien deelnemers namens het OLV-Lyceum aan de beklimming van de Alpe d’HuZes. Ze zijn (oud)leerling, medewerker of ouder en gaan fietsend of rennend voor het KWF de berg meerdere keren op. Tweeëntwintig weken, tweeëntwintig haarspeldbochten en tweeëntwintig verhalen. Vandaag, de derde bocht met de ervaren wielrenner en conciërge Gert-Jan Zondervan. Hij vertelt over zijn reden om mee te doen.

Drijfveer
Mijn drijfveer om deel te nemen aan de Alpe d’HuZes is Toine Marijnissen (51 jaar). Hij is de voetbaltrainer in hart en nieren van mijn jongste zoon bij BSV Boeimeer. Samen met zijn gezin strijdt hij al bijna drie jaar tegen zijn slopende longkanker. De vechtlust van Toine om er bij te blijven is voor mij een reden om in actie te komen. Mijn beslissing om aan te sluiten bij het Alpe d’HuZes-team van het OLV is daarom ook snel genomen.

Voor mij is een sportief mens iemand die van sporten houdt en dat naar kunnen met liefde en vooral met plezier beoefent. Wekelijks bestaat mijn training uit het fietsen naar mijn werk, spinning, mountainbiken en toertochten rijden. Na de succesvolle uitdagingen in ons eigen heuvelland tijdens Limburgs Mooiste en Amstel Gold laat ik nu de Alpe d’HuZus links liggen en pak ik op 4 juni enkele malen achter elkaar de Alpe d’HuZes.

Samen
Het wielrennen ervaar ik als een groepsactiviteit. Samen met de teams van het OLV trainen we richting Alpe d’HuZes. In overleg met collega Rini van der Ven begeleiden we onze deelnemers via routes van 40, 60 en uiteindelijk 90 km richting een trainingstocht in de Ardennen. De teamspirit zal ongetwijfeld met de maand groeien.

In mijn vrije tijd vind ik ook de rust om te zorgen voor mijn aquarium en het kweken van grote Australische parkieten. Daarnaast geniet ik ervan om bij een stevig wind op de fiets de open polders in te steken. Eerst Kerstdag nog Breda – Yerseke gefietst met een straffe westenwind op kop. Het geeft me energie als ik, zelf gezond, strijd kan leveren tegen de ziekte kanker. Voor mij is sport een soort van medicijn voor de moeilijke momenten.

Motivatie
Terug naar mijn motivator Toine Marijniisen. Zo ziek als hij is, zo actief is Toine als trainer van zijn elftallen bij de voetbal betrokken gebleven. Nu kan hij dat fysiek helaas niet meer opbrengen. Samen met zijn familie en vrienden en de voetbalclub Boeimeer hebben we vrijdag 16 januari ter ere van hem een benefietwedstrijd georganiseerd waarvan de opbrengst bestemd is voor het KWF. De organisatie heeft er voor gekozen de gehele opbrengst via mijn deelname aan de Alpe d’HuZes met het OLV aan het KWF te doneren.

Er werd op het veld onder ogen van Toine en zijn familie sportief gestreden door (oud)spelers van NAC, Bavel, Baronie en Boeimeer. Einduitslag: 4-3, maar veel belangrijker: ruim € 500,00 voor het KWF. Tijdens de gehele speelduur van 2x35 minuten heb ik me langs de lijn met veel waardering voor Toine op mijn racefiets op de tacx in het zweet gewerkt. De hele avond was een combinatie van een lach en een traan, symbolisch aangevuld door het juichend publiek en de tussentijdse buien. Het deed me goed!

Met deze bijdrage heeft Gert-Jan laten zien dat hij vol overtuiging gaat voor zijn deelname aan de Alpe d’HuZes. “De luidruchtige parkieten passen bij zijn levendige persoonlijkheid. De vissen met hun verstilde conversatie sluiten aan bij zijn poldergevoel.”

Bekijk ook de crowdfundingpagina.

Hans Goossens