Adnane Tighadouini neemt de penalty tegen Twente en scoort.
Adnane Tighadouini neemt de penalty tegen Twente en scoort. Peter Visser

Drie nieuwelingen helpen NAC niet aan zege in Zwolle

BREDA - Der tweede helft van de competitie is in de eredivisie feitelijk een nieuwe competitiestart. Zeker met de transfers die NAC heeft gerealiseerd de afgelopen periode. De club onderging zelfs zo'n wijziging dat een nieuwe elftalfoto niet zou misstaan.

Koch, Fernandez en Marcellis kwamen, evenals trainer Robert Maaskant. En daarmee is het wellicht nog niet gedaan. NAC heeft nog tot eind van de maand om het vrijgekomen budget door onder meer het vertrek van Boateng opnieuw in te zetten.

NAC staat er dus anders voor dan bij de echte start. Waar dat toe moet leiden na 34 wedstrijden is duidelijk: handhaving in de eredivisie, of zoals Maaskant het eerder stelde, met in elk geval een punt meer dan de nummer zestien.

Het verzamelen van punten werd in elk geval nog een week uitgesteld. Zaterdag in Zwolle kwam NAC in fases niet slecht uit de verf. De Zwollenaren kwan vroeg in de eerste helft op voorsprong. Maar na die 1-0 van Van Hintum bleef NAC goed op de been. Voor de Bredanaars ging het eigenlijk pas mis na de 1-1 van Tighadouini. Na die treffer, twaalf minuten na rust, kreeg PEC weer de geest. Tussen de 63e en de 71e minuut maakt Drost, Lukoki en Rienstra korte metten met de vernieuwde Bredase elf.

Voor Maaskant zaak om het positieve uit deze wedstrijd te versterken richting de komende duels. Eerst thuis tegen Willen II en dan Excelsior. Zoals bijna elke wedstrijd de komende tijd, zijn dat zespuntenwedstrijden.