Afbeelding
Canoë Segeren | Defining Moments Photography

Bredase bruidsfotograaf genomineerd voor Bruidsfoto Award

Cultuur

BREDA- De Bredase bruidsfotograaf Canoë Segeren, van Defining Moments, is genomineerd voor de Bruidsfoto Award. In de categorie ‘Bruidskinderen’ is haar foto uitgekozen uit 3000 inzendingen. Segeren ziet de Bruidsfoto Awards als de Oscars onder fotografen.

Uit het record aantal van 3000 inzendingen werden 80 foto’s geselecteerd door de internationale vakjury van de BFA. Voor de elfde achtereenvolgende keer wordt de wedstrijd gehouden. Er is volgens Segeren veel veranderd. “De bruidsfotografie is in ontwikkeling. Er is bijvoorbeeld meer glamour dan eerst.”

Segeren is erg blij met haar nominatie. “Ik vind het super. Het is natuurlijk nu alleen een nominatie maar daar ben ik al trots op.” De foto van Segeren, met een bruidsmeisje dat bij de deur staat en naar buiten kijkt wordt beoordeeld door een vakjury. “De vakjury bestaat uit verschillende fotografen uit het vakgebied.”

Naast de prijs die de vakjury uitdeelt is er ook een publieksprijs. Hier kan iedereen stemmen op de website. “Ik zou mijn werk omschrijven als eigentijds, stijlvol en vrolijk ”, vertelt de fotograaf. Toch weet ze niet hoeveel kans ze maakt. “Ik heb werkelijk geen idee. Het is afwachten hoe het publiek en de vakjury oordeelt.”

Het is voor Segeren niet de eerste keer dat ze, mogelijk, in de prijzen valt. Al eerder won Defining Moments een Fearless Award met een trouwfoto. “Ik ben echt trots op mijn nominatie. Het zijn de Oscars onder de fotografen ”, aldus Segeren

Stemmen op Canoë Segeren kan nog tot 15 mei op www.bruidsfotoaward.nl. De winnaar van de Bruidsfoto Award wordt bekend gemaakt op maandag 1 juni. De foto met de meeste publieksstemmen wint de Overall Award.