Afbeelding
gemeente Heerlen

Eerste ontmoeting Bredase raad met gezin Depla

Politiek

BREDA - Fractievoorzitters en het college mochten afgelopen vrijdagavond kennis maken met de nieuwe burgemeester Paul Depla. Het was een informele ontmoeting met een hapje en een drankje. Zijn kinderen en vrouw waren deze avond ook aanwezig. BredaVandaag belde met enkele aanwezigen.

Breda 97
Dick Vuijk, fractievoorzitter van Breda 97 had een goed en fijn gevoel bij de eerste ontmoeting met de burgemeester. “Een warme jas, een goede integere bestuurder”, aldus Vuijk. Volgens de fractievoorzitter ook echt een familieman. “Zijn kinderen en kinderen waren erbij, een teken van zorg. Voor hun gaat de vaste omgeving ook veranderen.” Vuijk vertelt dat volgens de vertrouwenscommissie Depla voldoet aan het profiel. “Ik heb me daar volledig bij aangesloten.”

BOB
Cees van der Horst kon niet aanwezig zijn bij de ontmoeting van de nieuwe burgemeester. “Ik had die dag al andere verplichtingen. Ik vind het een foute planning om de uitnodigingen eind van de ochtend pas te versturen”, aldus Van der Horst.

Fractie VVD Breda
Voor Boaz Adank was Paul Depla geen onbekende, aangezien hij in de vertrouwenscommissie heeft gezeten. “Ondanks dat ik al meer van hem wist, was het een geanimeerde avond”, aldus Adank. Hij vond het positief dat de nieuwe burgemeester zijn familie meenam. “Het is erg belangrijk dat zij aanwezig waren, want burgemeester ben je niet alleen.” De fractievoorzitter verwacht dat Depla de stad verder brengt. “Bij de profielschets moest hij er aan voldoen om de reguliere samenwerking te kunnen vervullen en ook oog moet hebben voor de kleinere belangen”, vertelt Adank

Trots/opa Breda
Fractievoorzitter Yvonne Seveke was aanwezig bij de ontmoeting. “Ik vind het een bedrijvige man, bij binnenkomst mocht iedereen apart kennis maken met hem”, aldus Seveke. Ze vertelt dat de meeste fractievoorzitters aanwezig waren voor het georganiseerde etentje en de raadsleden achteraf nog konden borrelen. Een echt oordeel over Depla kan Seveke nog niet geven. “Ik heb hem buiten de ontmoeting niet meer gesproken. Na een keer ontmoeten kan ik nog niks zeggen, ik wacht het even af.”

Fractie PvdA Breda
De ontmoeting afgelopen vrijdag was voor Henk van der Velde niet de eerste indruk van Depla. “Ik had al eerder een indruk ingekregen van de man omdat ik in de vertrouwenscommissie zat”, aldus Van der Velde. De fractievoorzitter wijst er op dat het benoemingsproces nog moet komen. “Hij is nog niet officieel benoemd, laten we dat eerst even afwachten.” Hij is van mening dat Depla een voortreffelijke burgemeester is. Hij vond de aanwezigheid van de familieleden ook erg plezierig. “Het onderstreept het informele karakter van de ontmoeting”, aldus de fractievoorzitter.