Klooster Dr. Jan Ingenhouszplein.
Klooster Dr. Jan Ingenhouszplein. Serge Mouthaan

Rooi Pannen half jaar langer aan Dr Jan Ingenhouszplein

Economie

HAAGPOORT - De Rooi Pannen blijft een half jaar langer gevestigd aan het Dr Jan Ingenhouszplein. Dat betekent dat de MBO-opleiding met ingang van de zomer van 2018 haar intrek neemt in de panden van de Seeligkazerne in de binnenstad.

Tot zomer 2018 blijft het pand aan het Dr Jan Ingenhousplein in gebruik, net als het pand aan de Tuinzigtlaan. De vertraging heeft te maken met een verzoek van defensie. “Oorspronkelijk zouden we per 1 januari 2018 onze intrek nemen in de Seeligkazerne”, vertelt Tiny Pheninckx van de Rooi Pannen. “Dat zou echter betekenen dat defensie miljoenen zou moeten uitgeven aan beveiliging van een tijdelijke locatie van een half jaar. Dat leek mij niet wenselijk voor de gemeenschap.”

Defensie blijft nu tot oktober 2016 gebruik maken van de Seeligkazerne aan de Fellenoordstraat, in plaats van tot oktober dit jaar. Dat levert de school een vertraging van een half jaar op. “Wij liggen verder gewoon op schema, we hebben al een architect en zijn bezig met de Europese aanbesteding van de bouw.”

Afgelopen jaar kwam Rooi Pannen met de Rijksgebouwendienst overeen om de Seeligkazerne over te nemen en te gaan gebruiken voor haar opleidingen. In de binnenstad bundelt de opleiding de locaties Tuinzigtlaan en Dr Jan Ingenhouszplein. Met het sluiten van die overeenkomst kwam een eind aan een jarenlange zoektocht naar een geschikte en betaalbare locatie.