Foto Janet Olde Wolbers
Foto Janet Olde Wolbers

NAC Museum stelt opening nog even uit

NAC

STEENAKKER - Een nieuwe datum noemen de harde werkers achter het nieuwe NAC-museum maar even niet. De geplande openingsdatum van eind januari wordt niet gehaald. “We zijn afhankelijk van ieders inzet in de vrije tijd en met externe partijen”, aldus Dimitri Ensing van het museum.

Eerder hoopte het museum op de voor NAC mooie datum 19-12 te openen. Dat lukte dus ook niet. Belangrijkste reden: “Het is nog niet af.”  En de fans willen een goede eerste indruk achterlaten. “Het gaat om onder andere twee wanden en de buitenpui die nog afgemaakt moeten worden. Dat gaat er heel mooi uitzien, maar ze zijn nog niet klaar.” Ensing noemt het uitstel een tegenvaller. “Maar het wordt fantastisch, daar houden we ons aan vast.”

Het NAC-museum is inmiddels twee jaar dicht nadat het in januari 2013 getroffen werd door een plaatselijke overstroming. De waterschade die toen ontstond zorgde ervoor dat het museum nieuwe plannen ging maken voor de toekomst. Via allerlei ludieke inzamelingsacties werd er geld opgehaald, waardoor het museum onder meer twee keer zo groot gaat worden.