De betreffende granaat.
De betreffende granaat. Politie

Onbekende steelt gevaarlijke gevonden granaat uit Tweede Wereldoorlog

Politie

BREDA - Een granaat die door een bomverkenner van de politie was begraven in het natuurgebied langs de Nieuwe Bredase Baan is door een onbekende meegenomen. De politie waarschuwt voor het gevaar hiervan.

Op 15 januari kwam er bij de politie een melding van een wandelaar over een gevonden granaat in het natuurgebied langs de Nieuwe Bredase Baan, ook wel bekend als de Spinolaschans. Een bomverkenner van de politie vond op de aangegeven plaats inderdaad een geschutsgranaat van 19 centimeter uit de tweede Wereldoorlog. De granaat was voorzien van een koperkleurige band. "Volgens de geldende richtlijnen heeft de bomverkenner de granaat ingegraven met een markeerlint en gemeld bij de EOD (Explosieven Opruimingsdienst, red.) dat de granaat opgehaald dan wel tot ontploffing moest worden gebracht", meldt de politie.

Toen de EOD deze dinsdag het explosief wilde komen ophalen,  werd deze niet meer aangetroffen. "Vermoedelijk is deze door iemand uitgegraven en meegenomen", denkt de politie, die getuigen zoekt. "Het aanraken of vervoeren van een granaat kan gevaarlijk zijn",  waarschuwt de politie.

De politie zoekt mensen die weten waar de granaat kan zijn:  0900-8844.