De sloop van de voormalige Gemeentelijke Technische School (GTS) Van Cooth aan de Biesdonkweg is in volle gang.
De sloop van de voormalige Gemeentelijke Technische School (GTS) Van Cooth aan de Biesdonkweg is in volle gang. Wijnand Nijs

Vitalis College naar nieuwbouw Biesdonkweg

Economie nieuwbouw

BREDA - Het Vitaliscollege verhuist in 2018 van de Terheijdenseweg naar de Biesdonkweg, waar voorheen vmbo-school Van Cooth gevestigd was. Dat pand wordt nu gesloopt.

Met nieuwbouw denkt ROC West-Brabant onderwijs optimaal te kunnen aansluiten op de behoefte en ambitie van de studenten. De nieuwe locatie is noodzakelijk, stelt het ROC. “Hoewel het oude hoofdgebouw aan de Terheijdenseweg 414 een knusse uitstraling heeft, kent het ook de praktische gebreken van een gedateerd pand.”

“Door met name de bundeling van het onderwijs in zorg en welzijn in het nieuwe gebouw, vindt er verdere versterking plaats van dit onderwijs in de regio en wordt het Vitalis College een sterkere partner van de samenwerkende instellingen in deze sector”, verwacht ROC West-Brabant. Het nieuwe moet flexibel worden, aldus de onderwijsorgaisatie. “Dat maakt het mogelijk het gebouw breed in te zetten en steeds weer aan te passen aan veranderende toekomstige inzichten rondom onderwijs en leren.”

De nieuwbouw van Vitalis College financiert ROC West-Brabant uit uit eigen middelen. De grond aan de Biesdonkweg is al in eigendom van de school.  De oplevering van het nieuwe hoofdgebouw voor Vitalis College is gepland voor 2018.

De huidige vestiging van het Vitalis College aan de Terheijdenseweg bestaat uit 2 delen. De laagbouw en tevens het oudste deel wordt afgebroken; het nieuwere gebouw (de hoogbouw) krijgt een bestemming voor de Veiligheidsopleidingen van Vitalis College. “Ook CIOS Goes/Breda blijft, zoals nu gepland, op deze locatie.”

De opleidingen van Vitalis College aan de Nieuwe Inslag (verpleegkunde, verzorging en maatschappelijke zorg) en in de huurvestiging aan de Deinzestraat (Entree-opleiding, Schoonheidsverzorging en Kappen) verhuizen in 2018 naar de nieuwbouw. Over de huisvesting van de afdeling Brood en banket van Cingel College (ook gevestigd in Terheijdenseweg 414) is nog geen besluit genomen.