Afbeelding
Anjès Gesink

Docente School voor Fotografie Breda Anjès Gesink genomineerd voor Zilveren Camera

Cultuur

BREDA- Oud st. Jooststudent en lerares aan de School voor Fotografie in Breda Anjès Gesink in genomineerd voor de Zilveren Camera. Met haar fotoserie ‘Vogels huilen niet’ is ze in de race in de categorie Natuur en Milieu.

De serie ‘Vogels huilen niet’ gaat over vogels die terecht komen bij Stichting Vogelklas van Karel Schot, een vogelopvang voor gewonde dieren. “Ik ben vrijwilliger bij de stichting. Ik heb een jaar lang foto’s gemaakt van de vogels die binnenkwamen. De Vogelklas zit in Rotterdam dus de vogels komen vooral uit die omgeving ”, vertelt Gesink.

Het is de eerste keer dat de fotograaf foto’s instuurde naar de Zilveren Camera. “Het is echt een verrassing dat ik nu meteen genomineerd ben. Ik vind het heel erg leuk ”, vertelt Gesink. Met de foto’s probeert de oud st. Jooststudent te laten zien wat de vogels mankeren. “De meeste gewonde gevallen komen door het menselijk handelen, bijvoorbeeld door een auto of een hek.”

Omdat de vogels veel bewegen is het lastig om de dieren op de foto te zetten. “Je moet snel werken. Ik heb het geluk dat ik al ervaring heb met de vogels omdat ik vrijwilliger ben, je moet namelijk heel veel geduld hebben voor je de juiste foto hebt ”, vertelt ze. Gesink werkte al langer bij de opvang. “De een gaat als hobby naar de sportschool, ik ben vrijwilliger bij de stichting Vogelklas.”

In de toekomst laat Gesink de vogels voorlopig nog niet los. “Ik wil hierna misschien iets gaan doen met stadskippen fotograferen. Ik blijf dus nog even bij de vogels.” Zondag weet Gesink of ze de prijs bemachtigt. Dan is de uitreiking van de prijs in het Fotomuseum in Den Haag.