Jelle Ten Rouwelaar tijdens NAC-Ajax.
Jelle Ten Rouwelaar tijdens NAC-Ajax. Peter Visser

Supporters NAC als een man achter Jelle; doelman ontkracht spandoek

Sport

BREDA - Op internet reageren supporters van NAC ontstemd op een smeercampagne vanuit Tilburg gericht op keeper Jelle ten Rouwelaar. Willem II supporters beschuldigden de keeper van het hebben van een buitenechtelijke affaire middels een spandoek dat was opgehangen aan een viaduct boven de A27 vlakbij Breda.

"Het privéleven van spelers of het vernielen van bezittingen past ook niet in de ongeschreven derby-regels", schrijft Fanzine De Rat op twitter. Verschillende supporters zijn een actie gestart met digitale Je Suis Jelle posters. Ook onder de aanhangers van Willem II klinken er kritische geluiden over de spandoekactie.

Jelle ten Rouwelaar ontkracht de geruchten dat hij een buitenechtelijke vrouw zou hebben bezwangerd. De keeper zegt dat hij in het begin kon lachen om een beetje humor in de voetbalsfeer, maar dat de roddel nu een punt heeft bereikt dat het zijn gezin raakt. "Ik wil daarom expliciet aangeven dat het gerucht pertinent niet waar is en vanuit medisch gronden tevens onmogelijk."