Afbeelding

Bredase valt 36 kilo af door omschakeling cola-junk naar healthy-eater

Algemeen

BREDA - Moe, onzeker en steeds omvangrijker. De Bredase Ester ter Hoeve besloot vier jaar geleden dat het genoeg was. Het roer ging om. Inmiddels is ze kerngezond, 36 kilo lichter en blogt ze over haar nieuwe levensstijl voor de site Boost your Health.

“In het begin was ik erg onzeker of ik dit wel moest doen, de doorslag was dat ik mijn eigen invulling mocht geven”, aldus de Bredase, die in december begon te schrijven over haar nieuwe levensstijl.

De zoektocht naar die nieuwe levensstijl begon vier jaar geleden: “Maat 46 werd zelfs te klein, ik voelde me moe en onzeker”, schrijft Ester op haar eerste blog ‘Van Fatty naar Fitty’. De knop ging om bij Ester ter Hoeve en transformeerde van ‘cola-junk’ en ‘emotionele-eter’ naar een  ‘healthy-eater’.

Door het aanpassen van haar voedingspatroon viel ze in één jaar 25 kilo af.  “In totaal ben ik 36 kilo afgevallen, de laatste 11 kilo kwam vooral omdat ik het laatste jaar cleaner ging eten. Ik ben van maat 46 naar maatje 34/36 gegaan.” De reacties waren na de aanpassing van de levensstijl vooral in het laatste jaar erg positief. “In het begin deden mensen wel lacherig, maar later zagen ze het resultaat.”

Haar eerste blog op Boost your Health ging over haar transformatie “Ik krijg veel leuke reacties, veel mensen waarderen het. Sommigen geven aan dat ze geïnspireerd raken.” Haar volgende blog gaat over een kijkje in haar fitnessleven, want naast gezonde voeding is sporten een belangrijk onderdeel van haar nieuwe leven. 

Sporten is de Bredase niet vreemd. In het dagelijkse leven staat ze dicht bij topsport, als persbegeleider tijdens wedstrijddagen bij voetbalclub NAC. Toch is er geen directe link. “Dat heeft niks te maken met het feit dat ik een andere levensstijl heb aangenomen”, vertelt de healty-eater. Zeker 4 à 5 keer per week is ze te vinden in de sportschool. “Vorig jaar ben ik begonnen met krachttraining, mijn huidige doel is om nog net wat strakker en gespierder te worden.” 

De nieuwe Lifestyle
Haar huidige levensstijl is het resultaat van een zoektocht. Het werd haar al snel duidelijk dat een dieet niks was. “Een dieet had bij mij een jojo effect.” Ook geen voedingsschema voor de Bredase. “Ik eet juist heel gevarieerd, het voordeel is dat ik koken erg leuk vind en altijd van recepten mijn eigen variant maak.” Die variant deelt ze uitbundig op social media.“een groot deel van mijn voeding deel ik via Instragram (essie_healthy_life), zodat mijn volgers weer inspiratie op kunnen doen.”

Inmiddels is deze manier van leven normaal geworden voor Ester. “Ik mag van mezelf soms ook nog gewoon snacken hoor, zelfs een keer ongezond maar gezond is nou eenmaal lekkerder!” Deze levensstijl hoeft volgens haar ook helemaal niet duur te zijn. “Je moet gewoon naar de markt gaan voor verse producten en ik haal bijvoorbeeld mijn rauwe noten altijd bij een Turkse winkel.”

Op Boost your Health deelt ze haar ervaringen en tips met de wereld. Heeft ze nog een tip? “Je moet niet alles tegelijkertijd willen, dan val je terug in je oude patroon.” Ook is het volgens haar goed om jezelf af en toe te belonen. “Je kunt bijvoorbeeld een keer uit eten gaan zonder ergens op te letten of iets leuks voor jezelf kopen.”