Afbeelding

Voorzitter OSL Prosper Ego overleden

Algemeen

BREDA – Oprichter en voorzitter Prosper Ego van de Oud Strijders Legioen Stichtingen (OSL) is op 23 januari in zijn woonplaats Breda overleden. Hij heeft een kort ziekbed gehad en is 87 jaar oud geworden, meldt OSL op haar website.

Ego als persoon wordt tegenstrijdig omschreven als kil of agressief persoon maar daarentegen ook open, hartelijk en als een betrokken mens. Hij ging problemen niet uit de weg, maar trad er moedig tegen op. Kort voor zijn dood was hij nog dagelijks actief met de belangen van oud strijders, vrijheid en veiligheid van burgers en maatschappelijke vraagstukken van de stichting.  

De voorzitter heeft veel spreekbeurten gegeven, opinies geschreven en in verschillende panels gezeten. De opinies verschenen in verschillende kranten, tijdschriften en op de website van STA VAST. Zijn rode draad in alle activiteiten was telkens de vrijheid, de veiligheid van burgers en ons land en het geven van een heldere stem geven aan de zwijgende meerderheid.

Ego was van 1947 tot 1950 een dienstplichtige militair in het voormalige Nederlands Indie. Na terugkomst in Nederland werd hij schadecorrespondent bij verschillende verzekeraars in Nederland. Ego richtte door zijn betrokkenheid met Veteranen het Veteranen Legioen Nederland op, waar hij diverse bestuursfuncties had vervuld. Door de Hongaarse opstand ontstonden er conflicten in het Veteranen Legioen. Ego besloot toen om in 1958 het OSL op te richten voor Nederlanders.