Foto Annemijn Minneboo
Foto Annemijn Minneboo

Bewoners aan zet bij investering van 1,5 miljoen voor Liniekwartier-Noord

Economie

BREDA - Breda gaat in drie jaar 1,5 miljoen besteden aan de openbare ruimte in Liniekwartier-Noord. Er is een schetsplan ontstaan door gesprekken tussen bewoners, woningcoöperaties en de gemeente. “De gemeente investeert om de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren, waar groen, spelen, ontmoeten en parkeren onder vallen”, aldus de woordvoerder van de gemeente.

In het Schetsplan Liniekwartier-Noord komen de vier punten aan bod waar de gemeente de kwaliteit van de openbare orde wil gaan verbeteren. “In 2015, 2016 en 2017 gaan de werkzaamheden plaatsvinden”, vertelt de woordvoerder. In de schets staan de besproken aanpassingen puntsgewijs geschreven en worden soms ondersteund door een tekening. Enkele voorbeelden uit de schets zijn het behouden van bomen, het versmallen van de rijwegen en een 30 km zone in de wijk.

Door de vernieuwing van de openbare ruimte gaat er volgens Wethouder Bernie van den Berg van wijken en dorpen worden samengewerkt met woningcoöperatie Alleewonen. De woningbouwcorporatie gaat investeren in de renovatie van het vastgoed in de wijk. “Een deel van de woningen wordt verkocht als kluswoning, een deel wordt gerenoveerd en blijft in de sociale verhuur. Het opgeknapte deel wordt verkocht”, aldus de woordvoerder

Het schetsplan is ontstaan door gesprekken tussen de bewoners(-organisaties), woningcoöperaties en de gemeente. Er is bewust voor gekozen om de bewoners erbij te betrekken: “Op deze participatieve manier geven we uitvoering aan wat er bij de mensen in de wijk leeft. “Het definitieve ontwerp van de openbare ruimte wordt in overleg met de eigenaren en de huurders van de woningen bepaald”, aldus de woordvoerder.

De bewoners van de hofjes krijgen veel  inspraak bij het inrichten van de vier hofjes aan de Voltaweg, Ampèreweg, Edisonplein en Galvaniweg. Inmiddels heeft er al een ontwerpsessie plaatsgevonden voor het hofje aan de Galvaniweg.