Een woning aan de Raaimoeren in de Haagse Beemden werd vrijdagavond 4 januari overvallen. foto Perry Roovers / SQ Vision
Een woning aan de Raaimoeren in de Haagse Beemden werd vrijdagavond 4 januari overvallen. foto Perry Roovers / SQ Vision

Achttien jaar cel geëist tegen verdachte woningovervallen Breda

Politie

BREDA - Tegen een 24-jarige man die verdacht wordt van het plegen van een brute woningovervallen in 2012 en 2013, is maandag achttien jaar cel geëist door de officier van justitie.De man wordt verder verdacht van het neersteken van een motoragent.

In de zaak zijn nog drie andere verdachten, deze moeten later voorkomen. De 24-jarige man pleegde op 4 januari 2013 een woningoverval waarbij twee bewoners thuis waren. De vrouw werd hierbij ernstig mishandeld met onder andere een taser. Haar man was boven en probeerde te ontsnappen uit het raam, hij raakte hierbij ernstig gewond.

Bij de overal werd ook een politieman neergestoken op het Moerenpad. Deze was op zoek naar de verdachten. De 24-jarige zegt zelf betrokken te zijn bij de overval, maar hij zou de politieagent niet neergestoken hebben. De verdachte wordt poging tot doodslag ten laste gelegd.

De andere overval in 2012 waarvan de 24-jarige man verdacht wordt was in een huis waar ook een kind verbleef. Hierbij werd een sjaal aangetroffen waarop het DNA van de verdachte werd gevonden. Ook zouden er voetsporen zijn ontdekt die overeenkomen met de schoenen van de 24-jarige man.

De officier van justitie eist achttien jaar cel omdat beide overvallen erg bruut waren. Verder neemt het OM de verdachte kwalijk dat er een kind bij de overval betrokken was. Dat de 24-jarige man al een strafblad heeft werkt ook verzwarend volgens de officier van justitie.

De raadsman van de verdachte wil een lagere straf omdat zijn cliënt nog jong is en hij een klein kind heeft. De verdachte zegt zelf spijt te hebben van zijn daden en zijn leven te willen beteren. Ook zou hij het contact met vrienden uit het criminele circuit hebben verbroken en openstaan voor een nieuwe toekomst.