Afbeelding

74-jarige fietsendief opgepakt door app Buurtpreventie

Politie

Breda - Een alerte getuige heeft de politie dinsdagavond geholpen een 74-jarige fietsendief op te kunnen pakken. Door de app van de Buurtpreventie spotte een buurtwacht uit Rijsbergen de auto. De man is op de Heilaarsstraat in Breda aangehouden.

Een 44-jarige vrouw uit Wernhout deed aangifte. Zij vertelde dat haar zoon zijn fiets dicht bij het tankstation aan de Wernhoutseweg had gestald. Daar had hij de bus naar Breda genomen. Bij terugkomst was zijn fiets gestolen, ondanks het bevestigen met twee sloten.

Een getuige vertelde de jongen dat hij gezien had dat een oudere man de fiets had weggenomen. De dader had de fiets ingeladen en was weggereden in een Citroen Picasso. De getuige had ook nog een deel van het kenteken opgenomen.

Het deel van het kenteken werd via de Buurtpreventie app in een bericht doorgegeven aan de Buurtpreventie in Rijsbergen. Een van de leden zag dinsdagavond de Citroen Picasso rijden en belde de politie.

De verdachte bekende de fietsdiestal aan de Wernhoutseweg. Hij had de fiets al verkocht. De politie stelt een nader onderzoek in.