Bredase dichters in actie  op het station in Breda. Dichters tussen de rails, zaterdag 24 januari. foto Marianne van Meel
Bredase dichters in actie op het station in Breda. Dichters tussen de rails, zaterdag 24 januari. foto Marianne van Meel

Grote dichtheid Bredase dichters op gedichtendag

Cultuur

BREDA- De gedichtendag opent de Poëzieweek op donderdag 29 januari. Ook Breda heeft een grote rol tijdens de gedichtendag. In de bibliotheek van Breda dragen aanstormend talent en bekende dichters zoals Ester Naomi Perquin hun gedichten voor.

Naast het luisteren naar gedichten zijn er ook gratis workshops voor alle poëzieliefhebbers. In het avondprogramma vindt er een open podium plaats, iedere dichter die wil, mag hier iets voordragen. Ook zijn er tijdens de avond verschillende regionale dichters aanwezig in de bibliotheek.

De workshop poëzie voordragen wordt gegeven door oud-stadsdichter van Breda Kees van Meel. Deze workshop begint om 16.15. 's Avonds is er een open podium, dat begint om 19.00 uur. Vanaf 20.00 uur is het podium voor de regionale dichters. Onder andere Olaf Douwes Dekker en Rob van Uden dragen hun werk voor. Als afsluiter van de avond treedt Ester Naomi Perquin op. Voor haar werk ontving ze ondermeer de Liegend Konijn Debuutprijs, de Anna Blamanprijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de J.C. Bloemprijs.

Gedichtendag is sinds 2013 de grote opener van de poëzieweek. De week wordt georganiseerd in Nederland en Vlaanderen. Voor de enorme hoeveelheid optredens, publicaties, poëzieprijzen, programma's en -activiteiten is één dag volgens de organisatie te kort.