Dinsdag 6 januari ging het brandalarm op Breda Centraal. Het station werd ontruimd.
Dinsdag 6 januari ging het brandalarm op Breda Centraal. Het station werd ontruimd. Sanne van der Mooren

Geen paniek: Brandweer houdt oefening op Breda Centraal

Algemeen

BREDA - Alarm, alarm. Brandweer op Breda Centraal. Wat is er aan de hand, vroegen verschillende BredaVandaag-lezers zich af. Geen loos alarm, zo blijkt. Het gaat om oefeningen van de plaatselijke brandweer.

Met zo’n vijf brandweerwagens sterk oefenden de brandweermannen woensdag wat zij moeten doen in geval van nood. Volgens een woordvoerder van de brandweer doen ze deze oefening niet omdat het alarm vaak afgaat. “Het gaat er vooral om dat de brandweer het station goed kent, dat zij weten wat ze moeten doen in geval van nood.”

Het station is een belangrijk punt voor de brandweer. “Het is enorm druk, er komen hier veel mensen bij elkaar. Het is daarom belangrijk dat de brandweer voorbereid is zodat de mensen veilig zijn ”, meldt de woordvoerder.

Tijdens de oefening wordt er vooral gekeken of iedereen zijn functie kan vervullen. “Ze oefenen de paraatheid, de snelheid en iedereen kijkt naar zijn eigen functie. De brandweermannen bekijken waar de installaties zijn.”

Volgens de woordvoerder is het vooral belangrijk of iedereen bereikt wordt. “Met een oefening kunnen ze dit bekijken. Er wordt bijvoorbeeld soms ook geoefend met het NS-personeel.” De brandweer kan volgens de woordvoerder vaker opduiken op het station. “De mannen oefenen dagelijks.”