Afbeelding

TV Gazet stopt met uitzendingen vanwege tegenvallende inkomsten

Economie

BREDA - De regionale commerciële omroep TV Gazet trekt vanaf donderdag de stekker uit de zender. Tegenvallende reclame-inkomsten zijn de reden van de stop. TV Gazet gaat zich beraden over een mogelijke voortzetting van het kanaal op internet.

Directeur Ivo Rasenberg zegt dat het in de lucht houden van de zender financieel niet verantwoord meer was. Om te zorgen dat er geen uitstel van betaling hoeft te worden aangevraagd stopt hij de zender nu. “We gaan heroverwegen wat we gaan doen. Wellicht kunnen we verder op internet, daar gaan we maandag over nadenken.” De medewerkers blijven voorlopig gewoon aan het werk.

Een regionale zender commercieel rendabel maken is volgens Rasenberg een lastig verhaal. “Tien jaar geleden had je één analoog net en was je één van de 30 zenders. Nu zit je tussen 300 andere zenders, dan moet je iets unieks kunnen brengen waar je een grote fulltime redactie voor nodig hebt.” De directeur wijst verder op de hoge kosten die Ziggo in rekening brengt voor het gebruik van hun glasvezelnetwerk.

TV Gazet was een commerciële regionale zender in West-Brabant die uitzond op kanaal 46 van Ziggo. Het was te ontvangen in de regio Breda en de regio Roosendaal/Bergen op Zoom. In totaal had TV Gazet een bereik van 174.192 huishoudens.