Goed loopweer tijdens de 42ste Mastboscross in Breda. foto Erik Eggens
Goed loopweer tijdens de 42ste Mastboscross in Breda. foto Erik Eggens

Nederlandse topatleten aanwezig bij Mastboscross

Sport

BREDA - Met misschien wel sneeuw belooft het zondag een zware editie te worden van de Mastboscross. De wedstrijdcross weet zich verzekerd van topatleten die afkomen op de finale van het Nationaal Lotto crosscircuit.

Bij de Lange cross mannen doen in ieder geval de nationale toppers, Michel Butter en Ronald Schroer aan de start verschijnen. Zij moeten afrekenen met de Belgen Willem van Schuerbeeck, Jean-Pierre Weerts, Abdellah Dacha en Lahlal el Hassane uit Marokko.

Thuisfavoriet is Michiel van Nispen die afgelopen weekeinde de regionale cross in Rijen op zijn naam schreef maar ook de Brabantse favoriet Colin Bekers gaat de uitdaging aan tijdens deze eendaagse cross.  

De topfavorieten bij de dames zijn kersvers nationaal kampioene Ruth van der Meijden en de snelste Nederlandse dame van de Egmond halve marathon Andrea Deelstra.  Uit Breda is Sprint-atlete Lesley van Miert een van de kanshebbers. Outsiders zijn de Belgische Imana Truyers Marlin van Hal, tijdens het NK winnares van het brons en de Zweedse Elina Johansson.

Met de voltallige aanwezigheid van alle podiumwinnaars van de NK cross in Kerkrade is er een absolute sterke bezetting aanwezig bij de A en B junioren. Ook de top 4 van het NK korte cross bij de dames staat aan de start.

Start en jaar op terrein van organisator A.V. Sprint. De eerste wedstrijden zijn zondag om 09.30 uur. De wedstrijden met de vaderlandse topatleten zijn in de middag. Het exacte programma staat op de site van de Mastboscross.