DJ Suyano aka Sjoerd IJpelaar. foto Spinnin' Records
DJ Suyano aka Sjoerd IJpelaar. foto Spinnin' Records

Jonge Bredase DJ brengt plaat uit bij Afrojack

Cultuur

BREDA- Sjoerd IJpelaar alias DJ Suyano is aardig aan de weg aan het timmeren. De 24-jarige Bredanaar brengt binnenkort zijn eerste plaat uit onder het label van de DJ Afrojack. Ook tekent hij een vijf-jarig contract bij Management Montana.

De Bredanaar is er trots op dat Afrojack met hem in zee wil gaan “Supervet dat een van ‘s werelds beste DJ’s met me wil samenwerken ." IJpelaar was al langer in beeld bij het label. “Ik had al contact met het management van Afrojack, ik stuurde zo nu en dan nieuwe muziek op en we spraken regelmatig af. Op die manier ben ik bij het label van Afrojack terecht gekomen.”

Sinds het tekenen van het contract gaat het allemaal snel voor IJpelaar. “Ik zie de toekomst heel goed in. Er komt binnenkort een release aan, verder mag ik een guestmix doen bij Afrojack. Dat wordt uitgezonden op Radio 538 en 58 andere landen. Verder ga ik op heel veel festivals spelen, waaronder een paar in Nederland.”

De DJ is al een aantal jaar bezig met zijn carrière. Zo werd hij in 2011 winnaar van de DJ Knock Out in de Mezz en mocht hij in 2012 de cd van NopeisDope mixen. Ondanks de moordende concurrentie is het IJpelaar nu gelukt om ertussenuit te springen. Hij zou zomaar de volgende wereldberoemde DJ uit Breda kunnen worden. “Het is mij gelukt omdat ik eigen nummers heb. Ik ben erg bezig met een eigen sound. Op die manier herkennen mensen jouw nummer en willen ze je boeken op een feest. Mijn stijl is vooral progressive electro ”, vertelt IJpelaar.

Of het voorbeeld van IJpelaar ook uit Breda komt? Daar moet hij even over denken. “Ik vind Tiesto wel echt vet. Misschien ook wel omdat hij uit Breda komt, maar in de eerste plaats omdat hij de grondlegger is van de dance muziek en alles daaromheen.”