Afbeelding

PvdA en VVD willen meer onderzoek naar 380kV-tracé

Politiek

BREDA - De Tweede Kamerfracties PvdA en VVD willen dat de alternatieve routes voor het 380 kV-tracé worden onderzocht. De partijen hopen verder dat de Kamer meer betrokken wordt bij de besluitvorming. “De minister heeft bevestigd dit te doen en laat ons volgende week in een brief weten hoe hij dat wil uitvoeren”, aldus Tweede Kamerlid Henk Leenders van de PvdA.

Tweede Kamerleden Henk Leenders (PvdA) en Hayke Veldman (VVD) hebben in december een bezoek gebracht aan Breda en Oosterhout. Dit in verband met de plannen van het ministerie om de route van de hoogspanningsleiding door West-Brabant aan te passen. In Breda hebben ze een bezoek gedaan in de wijk Haagse Beemden. De plek waar de hoogspanningsverbinding langs zal lopen.

Beide partijen willen voorkomen dat er onomkeerbare besluiten worden genomen en vinden daarom dat alternatieven routes eerst moeten worden onderzocht. Zorgvuldigheid moet volgens Leenders voorop staan. “Ik ken de regio, en dit besluit is zo ingrijpend dat we echt niet over een nacht ijs kunnen gaan”, aldus het PvdA-kamerlid.

Ook Veldman wil meer onderzoek over het 380kV-tracé. “Ik kies voor zorgvuldige besluitvorming in plaats van snelle besluitvorming. Dus als het onderzoeken van bijvoorbeeld de A59-variant tot vertraging leidt vind ik dat geen enkel probleem”, aldus het liberale kamerlid.