Afbeelding

Nominatie Breda Pluim: ‘t Hart van Breda

Economie

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. Deze week: ‘t Hart van Breda

‘t Hart van Breda is te vinden op de Grote Markt. Een bekende naam voor veel Bredanaren. Bij binnenkomst wordt je enthousiast welkom geheten door medewerkers. Opvallend is dat er vooral jong personeel werkt. Op de tafels staat sfeerverlichting en de lampen zijn gedimd. Hierdoor straalt ‘t Hart van Breda een warme en gezellige sfeer uit.

Op woensdagmiddag was ‘t Hart ongeveer voor de helft gevuld. Op de achtergrond hoor je muziek, zowel jong als oud is aanwezig. De bediening is snel, na plaatsgenomen te hebben werd er al snel gevraagd naar de drankjes. Bij binnenkomst staat de muziek wat hard voor de tijd van de dag, maar het personeel heeft dit op tijd in de gaten en stuurt dit bij. Een terrasje pikken is er niet bij: vanwege de winterperiode is het grote terras op de Grote Markt weggehaald.

Je voelt je al snel welkom als op de achterkant van de kaart staat: ‘Bent u tevreden vertel het een ander. Bent u ontevreden vertel het ons! Tot morgen’ Hierdoor komt het café erg gastvrij over.

‘t Hart van Breda heeft een toegankelijk assortiment voor een hapje of drankje. Een deel van de keuken is te zien, waardoor je het gevoel krijgt dat ze niks te verbergen hebben. Diverse broodjes kunnen besteld worden voor de lunch, bittergarnituren en is het mogelijk om er avond te eten. Op het gebied van dranken bieden ze buiten fris en warme dranken ook verschillende speciaalbieren, smoothies of coctails aan.

Het personeel is erg behulpzaam en helpt je graag de toilet aan te wijzen. De toiletten bij ‘t Hart zijn schoon en de muziek van het café is hier ook te horen. De medewerkers komen relaxed over en stralen uit plezier te hebben in hun werk. Voor de rokers is er bij de toiletten een sigarettenautomaat te vinden waar ook met briefgeld betaald kan worden.

Over de Breda Pluim
De Breda Pluim is een initiatief van Retailplatform, Breda, Koninklijke Horeca Nederland, NHTV, gemeente Breda, Bredase VVV en BredaVandaag en heeft als doel ondernemend Breda te  stimuleren de bezoekers van onze stad en van de terrassen en winkels gastvrij te ontvangen. Namens de onafhankelijke Pluim-commissie bezoekt een deskundige anoniem winkels, horeca en instanties in de Bredase binnenstad. BredaVandaag plaatst wekelijks de bevindingen van de Mystery Guest. 23 maart 2015 volgt een verkiezing en gala en wordt uit de genomineerden de meest gastvrije ondernemer gekozen.

Volg BredaPluim ook op Facebook.