NAC heeft zaterdag 18 oktober met 1-1 gelijkgespeeld
NAC heeft zaterdag 18 oktober met 1-1 gelijkgespeeld Peter Visser

NAC strikt Ghanees talent van Manchester City

NAC

BREDA - NAC heeft zich tegen het eind van het transferwindow versterkt met de Ghanees Divine Naah. Naah komt op huurbasis  van Manchester City. Hij is gehuurd voor de komende anderhalf jaar. City kan hem tijdens de transferperiodes terughalen. 

NAC verwacht zijn werkvergunning binnen tien dagen rond te hebben. Daarna voegt zich bij de selectie.  "Naah is een versterking voor de selectie en ik sluit niet uit dat hij zich mengt in de strijd voor een basisplaats", stelt technisch directeur Graeme Rutjes op de clubwebsite. De mogelijkheid om Naah over te nemen van Manchester City diende zich vorige week aan. "Een mooie buitenkans", aldus de TD.  

De 18-jarige aanvallende middenvelder, geboren in Obuasi, Ghana, was eerder actief voor de ‘Right to Dream Academy’. Na zeven jaar bij de Ghanese leerinstelling tekende hij in juli 2014 een contract bij Manchester City. Door de Engelse topclub werd hij direct uitgeleend aan het Noorse Stømsgodset, waar hij de afgelopen zes maanden deel uitmaakte van de selectie. Hij is tevens actief geweest voor Ghana U20.

NAC maakte zaterdag al bekend de jonge aanvaller Hakim Borahsasar te hebben gestrikt. De 20-jarige spits komt transfervrij over van Club Brugge en tekent in Breda een contract voor 2,5 jaar. Beide ploegen hebben hier zaterdag mondeling overeenkomst over bereikt. Ook Borahsasar is een versterking voor de toekomst.