Logo bredavandaag.nl
Sneeuw A58 bij De Stok, maandag 2 februari 2015.
Sneeuw A58 bij De Stok, maandag 2 februari 2015. (Jeroen Helb)
A16

Ploeteren op weg en spoor richting randstad en Roosendaal

BREDA/UTRECHT/ROTTERDAM - Het is ploeteren op weg én spoor deze maandagmorgen.  Vanuit Breda richting Rotterdam en Utrecht worden automobilisten getrakteerd op lange files. 


Zo is er veel vertraging  op de A16 Breda - Rotterdam. Tussen Breda en 's-Gravendeel staat meer dan tien kilometer file, goed voor een half uur oponthoud.  Dat wordt vermoedelijk nog erger de andere kant op. Daar is een ongeluk gebeurd met een vrachtwagen bij Ridderkerk richting Breda. Er zijn drie rijstroken dicht. "Gaat lang duren", aldus de ANWB. Rond negen uur meldt Rijkswaterstaat dat de blokkering van de weg is opgeheven en er niet meer omgereden hoeft te worden. De file moet gaan oplossen.

Ook richting Breda valt het niet mee, meldt de ANWB. "Vanuit Bergen op Zoom rijdt het langzaam op de A58 naar Breda tussen knooppunt Zoomland en Rucphen."

Treinreizigers richting Utrecht vallen met hun neus in de boter. Door een storing rijden er geen treinen van en naar Utrecht. Dit zorgt voor fikse vertragingen, meldt NS. Reizigers wordt geadviseerd te kiezen voor een andere route. 

Trein en autoverkeer hebben last van de winterse buien die tijdens of kort voor de ochtendspits vielen. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief