Na een snelle rode kaart voor Jetro Willems kon NAC PSV niet op de knieën dwingen. Het werd 0-2.
Na een snelle rode kaart voor Jetro Willems kon NAC PSV niet op de knieën dwingen. Het werd 0-2. Peter Visser

NAC kansloos tegen tien van PSV

NAC

BREDA - Na twee keer een gelijkspel is NAC er niet in geslaagd punten te halen uit het duel met PSV. Dinsdagavond verloor het thuis met 0-2 van de koploper in de eredivisie. Hoewel PSV al na 29 seconden met tien man verder moest, kon NAC daar niet van profiteren door een gebrek aan creativiteit.

Doe mee aan de enquete: Tegen wie pakt NAC de punten? 
Gedurende de winterse transferperiode haalde NAC zeven nieuwe spelers naar Breda. Guyon Fernandez, Dirk Marcellis, Menno Koch en Ruben Ligeon begonnen, net als zaterdag tegen Excelsior (0-0 red.), in de basis tegen PSV. Nummer vijf, Hakim Borahsashar begon op de bank tijdens het duel met PSV. Divine Naah en Felitciano Zschusschen, gehuurd van Manchester City en FC Twente, zaten nog niet bij de wedstrijdselectie. 

Snelste rode kaart ooit
Vuurwerk aan het begin van de wedstrijd. Al na 29 seconden mocht Jetro Willems de kleedkamer al weer gaan opzoeken. De verdediger van PSV kwam hard en met gestrekt been inglijden op Gill Swerts en scheidsrechter Kevin Blom trok de snelste rode kaart ooit in de eredivisie. Onterecht, want ondanks dat het wild inkomen was van Willems raakte hij Swerts niet. Geel was op zijn plaats geweest voor het inkomen. 

Wie dacht dat NAC door de vroege rode kaart van Willems een makkelijke avond zou krijgen, zat mis. De Eindhovenaren hadden nog veruit de beste van het spel en domineerden de eerste helft. Hoewel NAC meer balbezit had dan vooraf verwacht, wisten de Bredanaars niet wat ze met de bal moeten. Passes kwamen niet aan, ballen werden zonder te communiceren de diepte ingespeeld en ruimtes  niet gezien. Soms ontbrak  het vertrouwen om de steekpass te geven.

PSV daarentegen koos de momenten zorgvuldig om aan te vallen en werd een paar keer gevaarlijk via Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. Dichtstbij een doelpunt voor de thuisploeg kwamen Swerts en Uros Matic. Beiden zagen hun schot naast gaan. Voor de derde week op rij ging NAC met een 0-0 ruststand de kleedkamer in.

Zelfde spelbeeld
Ook aan het begin van de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk. PSV liet NAC aan de bal als dat kon en koos zelf de juiste momenten om aa te vallen. Uit een van die moment viel in de 53e minuut de 0-1. Adam Maher speelde zichzelf vrij en slingerde de bal richting de zestien. Omdat niet de bal besloot weg te halen en doelman Jelle ten Rouwelaar niet uitkwam, kon Depay de bal er bij de tweede paal in lopen. 

NAC bleef het proberen, maar het spel werd er niet beter op. Het tempo en de scherpte ontbrak om het PSV echt lastig te maken. Na een snelle counter besliste Wijnaldum de wedstrijd door hard in de kruising te schieten: 2-0.

Doorkomen
Het team van Robert Maaskant kan op dit moment niet beter en dat is iets wat de fans moeten accepteren. Dat laatste was dinsdag het geval, want ondanks de kleine fluitconcertjes na een foute pass of het gemor als er getreuzeld werd, zat het stadion dinsdag weer vol.

De komende maanden worden spannend worden voor alles met een geel-zwart hart. Hoe denkt u dat NAC het de tweede seizoenshelft gaat doen? Zijn de aanwinsten ook echt versterkingen en hoeveel punten gaat NAC nog halen in de resterende wedstrijden? Laat het ons weten en doe mee aan de BredaVandaag enquete over NAC

Zaterdag speelt NAC opnieuw thuis. dan komt Vitesse op bezoek in Breda.