Afbeelding
Freek de Swart

Tweetal bestolen bij ripdeal rond babyvoeding; een gewonde

Politie

BREDA - De recherche doet onderzoek naar een beroving in de nacht van dinsdag op woensdag aan de Wensel Cobergherstraat. De slachtoffers kwamen naar het parkeerterrein om een babyvoeding te kopen voor China. Een 52-jarig slachtoffer raakte bij de beroving gewond.

Een man en vrouw hadden rond 00.30 uur een afspraak op een parkeerterrein voor een zakelijke transactie, meldt de politie. Ze waren van plan een partij babyvoeding te kopen, bestemd voor China. het kwam echter niet tot een deal. Drie onbekende daders eisten geld en bedreigden de slachtoffers met een pistool. De 52-jarige man kreeg een klap op zijn hoofd en hield daar een snijwond op zijn wenkbrauw aan over. Zijn 45-jarige vrouw raakte niet gewond. De daders gingen er vandoor met contact geld. Er is nog geen duidelijkheid over een vluchtrichting of vluchtvoertuig.

Direct na de melding zochten verschillende politieeenheden naar de daders. Wat tot geen resultaat leidde. De slachtoffers gingen mee naar het politiebureau om aangifte te doen. Zij werden geholpen in hun verklaring door een Chinese tolk.

De politie zoekt getuigen. Die kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem  0800-7000.