Stille getuigen na het ongeval op Paaszondag bij de kruising Crogtdijk-Terheijdenseweg. foto Wijnand Nijs
Stille getuigen na het ongeval op Paaszondag bij de kruising Crogtdijk-Terheijdenseweg. foto Wijnand Nijs Wijnand Nijs

Doodrijder Bredase scholiere negeert herhaaldelijk rijverbod

Politie Dodelijk ongeval

BREDA - Een 25-jarige man uit Oosterhout die in 2011 een 17-jarige meisje heeft doodgereden op de Crogtdijk in Breda moet 29 april weer voor de rechter verschijnen. Dit bevestigt de woordvoerster van het OM. De man is sinds 2013 meerdere keren betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

De man reed in 2011 de 17-jarig scholiere dood op de Crogtdijk ter hoogte van de Terheijdenseweg. De man uit Oosterhout reed zeker 110 km/u op een weg waar een maximum snelheid was van 70 km/u.

Vorig jaar kreeg de man van het gerechtshof in hoger beroep opgelegd dat hij voor zes jaar zijn rijbewijs kwijt was. Er werd toen een celstraf van vier jaar gegeven. Vanwege zijn lange voorarrest hoefde hij na de uitspraak van het hoger beroep niet meer de gevangenis in.

Agenten betrapten de man in totaal 9 keer op het rijden zonder rijbewijs, onthulde BN DeStem. Volgens de politie vond dit allemaal plaats na het fatale ongeluk. De laatste keer was vorige week woensdag. Toen werd de nu 25-jarige man in de Oosterhoutse Wijk Oosterheide betrapt op het rijden in een onverzekerde wagen.

Omdat het al de negende keer was dat de politie hem betrapte is de wagen in beslag genomen. Ook had de man 9 gram hasj bij zich, dat de politie in beslag heeft genomen. Bij de arrestatie beledigde hij een agent.