Eerste training NAC in verzengende Zundertse hitte. foto Erik Eggens
Eerste training NAC in verzengende Zundertse hitte. foto Erik Eggens

‘NAC moet op trainingskamp met carnaval’

NAC

BREDA - NAC zou op trainingskamp moeten tijdens carnaval. Dat is een van de suggesties die fans hebben gedaan als in de opmerkingen bij de enquête die BredaVandaag deze week heeft gehouden.

Dat trainingskamp zou volgens de fan een signaal zijn naar de fans én een kans voor trainer Maaskant om een team te smeden van zijn nieuwkomers.  

De tip van het trainingskamp is een van de betrokken reacties van fans van NAC. Want behalve hun mening over de verwachte wedstrijdresultaten heeft ook een flink aantal zich uitgeleefd in tekstuele bijdragen.

Een deel maakt van zijn hart geen moordkuil. “Een opmerking? Dat ik mezelf ontzettend stoor aan het technisch beleid van meneer Rutjes”, schrijft Eric. “Dat ik beleving mis op het veld en dat ik na 20 jaar seizoenskaart er na dit jaar mee stop omdat ik klaar ben met dat gepruts!”

Het gaat genuanceerd, zoals ook Martijn mailt. “Het beleid van de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat er nu een bijeengeraapt zooitje op het veld staat zonder binding met de club. Dat is ontzettend jammer.”

Soms ook minder genuanceerd. “Graeme oprotten!”, schrijft seizoenkaarthouder Tom. Hij is niet de enige die op die manier kernachtig zijn mening geeft over de technisch directeur.

Sommigen laten het bij een aanmoediging. “Hup NAC”, tikt Jim. Of alleen NOAD of ‘Mag nooit verloren gaan’. Daaruit blijkt ook trouw. “Ik ga al 54 jaar naar NAC en zal NAC altijd blijven steunen, ook in deze moeilijke tijden”, laat sponsor Joop weten. En een ander: “Ook al degradeert NAC, ik zal een seizoenkaart nemen.”

Technisch advies aan de trainer is er ook genoeg. Zo moet er wat gebeuren aan het positiespel, dat volgens Bob het zwakste van de eredivisie is. Lars denkt aan het 5-3-2-systeem voor de geelzwarten. “Met Falkenburg en Borahsasar in de spits.”

Veel supporters herkennen zich waarschijnlijk wel in de opmerking waarmee Huib zijn enquête besluit. “De mooiste club van Nederland.” Of in wat Richard optikt: “Dit gaat me echt aan het hart.”