Afbeelding

NAC-enquête: Fans hebben geen vertrouwen in Rutjes

NAC

BREDA - 81% van de NAC-fans heeft geen vertrouwen in technisch-directeur Graeme Rutjes. Dat blijkt uit de NAC-enquête die BredaVandaag deze week onder haar lezers heeft gehouden.

In directeur Justin Goetzee hebben de fans iets meer vertrouwen. 33% antwoord ‘veel vertrouwen’ op de vraag vertrouwen te hebben in de algemeen directeur, 42% antwoordt ‘gaat wel’ en 25% zegt ‘geen vertrouwen’.  Dat lijkt nog een relatief hoog percentage dat geen vertrouwen heeft, maar dat valt mee, stelt De Rat-redactielid Marcel van Es. “Zo’n hoog positief percentage heeft geen van de vorige zes directeuren gehaald.”

Het aanstellen van Robert Maaskant is een goede zet, vinden de deelnemers aan de enquête. 73% antwoordde positief op de stelling ‘NAC heeft er goed aan gedaan Robert Maaskant aan te stellen’. 23% gaf aan te twijfelen en 4% had toch liever gezien dat Eric Hellemons het seizoen had afgemaakt.

Van de geënquêteerden is 66% seizoenkaarthouder, 21% koopt weleens een losse kaart en 3% sponsor. De overige fans bezoekt nooit een wedstrijd. In de enquête spraken de deelnemers de verwachting uit dat NAC nog wedstrijden gaat winnen en er vier gelijk gaat spelen, waaronder de pot van zaterdag tegen Vitesse.