Na een snelle rode kaart voor Jetro Willems kon NAC PSV niet op de knieën dwingen. Het werd 0-2.
Na een snelle rode kaart voor Jetro Willems kon NAC PSV niet op de knieën dwingen. Het werd 0-2. Peter Visser

NAC-enquête: Koch en Marcellis goede versterking, twijfels bij rest

NAC

BREDA - Koch en Marcellis worden door de NAC-fans eenduidig gezien als een volwaardige versterking van de selectie. Aan de toegevoegde waarde van de twee spelers met een PSV-verleden wordt door de fans nauwelijks getwijfeld.

92% ziet Marcellis als een goede versterking, 84% is overtuigd van Kochs kwaliteiten. Ajax-huurling Ligeon komt iets boven de vijftig procent, 29% denkt daarnaast ‘Gaat wel’. Dat blijkt uit de NAC-enquête die BredaVandaag deze week heeft gehouden.

Op de stelling ‘De versterkingen van deze winter geven me vertrouwen voor een goede afloop van het seizoen’ antwoordde het leeuwendeel van de fans ‘gaat wel’. Liefst zestig procent van de bijna driehonderd geënquêteerden koos voor dat antwoord. 14% procent gaf aan veel vertrouwen te hebben in de nieuwe spelers, 26% zegt dat de versterkingen geen vertrouwen geven.

De andere versterkingen naast Koch, Marcellis en Ligeon kunnen op meer scepsis rekenen. Zo heeft de felbegeerde spits Gyon Fernandez in zijn eerste drie optredens nog niet kunnen overtuigen. 73% twijfelt of hij een goede versterking is, 20% denkt ‘Gaat wel’. 6% is overtuigd van zijn toegevoegde waarde.

De jongelingen Borahsasar, Zschusschen en Naah zijn gehaald voor de toekomst. Dat blijkt ook uit de verwachtingen. De meeste fans twijfelen of zij een goede versterking zijn.

Van de bijna 300 deelnemers aan de enquête is 66% seizoenkaarthouder, 21% koopt wel eens een losse kaart en 3% sponsor. De overige fans bezoeken nooit een wedstrijd.