Ooievaars aan de oever van de Mark, ter hoogte van de Achter Emer aan de rand van de Haagse Beemden.
Ooievaars aan de oever van de Mark, ter hoogte van de Achter Emer aan de rand van de Haagse Beemden. (LocoMotion Watersport Breda )

Ooievaars weekendje weg aan oever Mark Haagse Beemden (foto's)

BREDA - Het is alsof ze een weekendje weg zijn, de vijf ooievaars die sinds vrijdagmiddag aan de oever van de Mark zijn neergestreken. Marcel Hüfken van Locomotion Watersport zag ze rondwandelen en zette ze op de foto.


Breda kent in het Markdal inmiddels een vaste plaats waar ooievaars ook nestelen. De afgelopen jaren kwamen daar meerdere jongen uit het ei. Daar gaat het naar alle waarschijnlijkheid om een paar dat terugkeert. Ooievaars waren enkele tientallen jaren geleden, aan het begin van de jaren 80, een zeldzamenheid in Nederland, maar ook in andere West-Europose landen. Inmiddels komen ze vaker voor en overwintert ook een flink aantal van deze trekvogels in Nederland. 

Aan de rand van de Mark zit het vijftal ook deze zaterdag nog in  het gras, af en toe oranje snavel in het vederdek, of anders prikkend in het hoge gras of het begin van de rietkraag.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief