NAC-Willem II 2015. Zukanovic valt in.
NAC-Willem II 2015. Zukanovic valt in. Peter Visser

KNVB onderzoekt speelgerechtigdheid NAC-speler Zukanovic

NAC

BREDA/ZEIST - De aanklager betaald voetbal onderzoekt op verzoek van het bestuur betaald voetbal of sprake is geweest van het ongerechtigd meespelen van NAC-speler Miloš Zukanovic bij vier duels in Nederland.  Dat meldt de KNVB.

Zukanovic kwam in januari dit jaar over van de Servische club FK Crvena Zvezda en heeft de Kroatische nationaliteit. Wettelijk geldt dat werkgevers voor werknemers met de Kroatische nationaliteit over een tewerkstellingsvergunning moeten beschikken en ten aanzien van Zukanovic is deze vergunning er niet.

Zukanovic kwam tijdens drie duels in de Eredivisie in actie: NAC-Willem II (25 januari 2015), Excelsior-NAC (31 januari 2015) en NAC - PSV (3 februari 2015). De wedstrijd tegen Willem II eindigde in 0-0 en Zukanovic viel in de 86e minuut in. De wedstrijd tegen Excelsior kende dezelfde eindstand en Zukanovic viel in de 83e minuut in. De wedstrijd tegen PSV ging met 0-2 verloren. Daarnaast stond Zukanovic de hele wedstrijd op het veld in het duel tussen Jong Brabant United en Jong NAC  (1-2).

"De aanklager onderzoekt of sprake is van het overtreden van de reglementen van de KNVB en beslist in het verlengde daarvan over een eventuele sanctie voor de club en/of speler", meldt de KNVB. "Vervolgens buigt het bestuur betaald voetbal zich over de vraag of het meespelen van Zukanovic gevolgen moet hebben voor de genoemde wedstrijden."  

NAC wil niet inhoudelijk reageren gedurende het onderzoek van de KNVB.