Afbeelding
Baronie TV/Esther Hereijgers

Ook op TV veel aandacht voor carnaval in de regio

Cultuur carnaval

BREDA- Met carnaval is er zoveel te zien dat het bijna onmogelijk is om overal bij te zijn. Baronie TV en Omroep Brabant zenden dit jaar verschillende Bredase optochten uit. Komende vrijdag staan de zenders al in het teken van carnaval, bij zowel Omroep Brabant als Baronie TV beginnen de uitzendingen ‘s middags al.

Omroep Brabant
Vanaf vrijdagmiddag 13 februari tot en met woensdagmiddag 18 februari gaat Omroep Brabant 24 uur per dag aandacht besteden aan carnaval. Op zowel radio, tv en internet met, volgens de omroep, een record aantal verslaggevers die heel Brabant rondreizen voor carnaval zodat de grote optochten live uitgezonden kunnen worden.

De aftrap van carnaval begint met ‘3 Uurkes Vurraf’. Drie uur lang zendt Omroep Brabant de meest populaire carnavalsmuziek van 2015 uit. De uitzending begint op vrijdagmiddag om 15.00 uur op radio, tv en internet.

Op de radio is het ook 24 uur carnaval. Er wordt tijdens carnaval live radio gemaakt op verschillende locaties. Ook in de nacht blijft het carnaval bij Omroep Brabant, elke nacht van 0.00 uur tot 03.00 uur kunnen luisteraars naar de studio bellen om te vertellen hoe zij carnaval beleven.

Baronie TV
Voor de negentiende keer zendt Baronie TV een carnavalsmarathon uit. Op vrijdagmiddag 13 februari om 17.11 gaat de zender van start. De zender, te ontvangen op onder andere BredaNu en het web, zendt dit jaar veel verschillende programma’s uit.

De zender besteedt aandacht aan verschillende locaties zoals Kielegat en Boemeldonck. Zo is op zaterdagmiddag 14 februari de BAK-zitting van Boemeldonck te volgen en op zondagmorgen 15 februari ook de kinderoptocht van Boemeldonck.

Op maandag wordt de Bredase optocht live uitgezonden vanaf 14.00 uur. Verder is er ook de jaarlijkse wedstrijd voor het beste Barnavalslied, er kan gestemd worden op 24 liedjes tijdens de carnaval.