Na een snelle rode kaart voor Jetro Willems kon NAC PSV niet op de knieën dwingen. Het werd 0-2. Peter Visser

Twee goals De Zeeuw, maar geen punten voor NAC

DEN HAAG - NAC is er zaterdagavond niet in geslaagd drie punten mee te nemen uit Den Haag. In het duel met ADO kwamen de Bredanaars twee keer op voorsprong, maar in in het ‘Haags kwartietje’ wist de thuisploeg een 1-2-achterstand om te buigen in een 3-2 winst.

Met een uit-vak vol verklede NAC-supporters begonnen beide teams in Den Haag aan de wedstrijd.  ADO Den Haag voetbalde makkelijk en zette NAC daarmee flink onder druk in de eerste helft. Roland Alberg en William Eduardo schoten gevaarlijk op het doel, maar zagen hun pogingen naast of over gaan. Nieuwkomer Demy De Zeeuw kende een fijn debuut. Na tien minuten bracht hij NAC op een 1-0-voorsprong,  hij schoot in een kleine ruimte knap binnen.

ADO ging vervolgens door met het aanvallende spel en creëerde genoeg mogelijkheden op de gelijkmaker. Toch was het NAC dat de grootste mogelijkheid kreeg. Guyon Fernandez kon één-op-éen richting het Haagse goal, maar stuitte op keeper Martin Hansen.  NAC kon met een 0-1 voorsprong de kleedkamer in.

Al vroeg in de tweede helft was het Michiel Kramer die de hoop op een Bredaas feestje verkleinde door de bal over Jelle ten Rouwelaar te stiften: 1-1. Nog geen drie minuten later wist NAC echter toch weer op voorsprong te komen en wederom was het middenvelder De Zeeuw die scoorde. Met een hard, laag afstandschot bracht hij de 1-2 op het scorebord.

Billen knijpen was het in het resterende half uur voor NAC. Kans op kans kregen de Hagenazen op de 2-2, maar Ten Rouwelaar stond goed te keepen en hield zijn ploeg een lange tijd op voorsprong. Een lange tijd, want in de eerste minuut van het ‘Haags kwartietje’ was het invaller Xander Houtkoop die de doelman toch wist te passeren. Houtkoop kon een rebound makkelijk binnenschuiven: 2-2. Ook een punt was NAC niet gegund. Vijf minuten voor tijd kopte Kramer de 3-2 binnen.

De concurrentie deed betere zaken zaterdagavond. Heracles won thuis verrassend met 2-0 van Feyenoord en staat daardoor weer boven de nacompetitiestreep. Go Ahead Eagles en FC Dordrecht komen zondag in actie.