Afbeelding

Jonge carnavalsvierder in Boemeldonck moet politie-uniform inleveren van politie

Algemeen

BREDA - Een jonge knaap heeft zondag tijdens de carnavalsoptocht in Prinsenbeek zijn politie-uniform moeten inleveren aan de politie, dat meldt prinsenbeeknieuws.nl. Volgens woordvoerder Willem van Hooijdonk ging het om echte bedrijfskleding van de gezagdragers.

De jongen droeg een uniform dat de politie momenteel aan het vervangen is voor een nieuw exemplaar. “Dit uniform wordt echter nog steeds gedragen door collega’s op bijvoorbeeld de intake en service. Het is echte bedrijfskleding en politiemensen zijn niet bevoegd om die af te geven of te koop aan te bieden”, aldus Van Hooijdonk.

De agent die het uniform had weggegeven wordt hierop aangesproken door zijn teamchef. Het uniform was door de moeder van de jongen kleiner gemaakt. “Wanneer deze kleding in verkeerde handen valt kan dat grote gevolgen hebben “, vertelt Van Hooijdonk.

De politie waarschuwde voor carnaval nog voor het dragen van politiekleding. Onlangs werd er een gezin in de Wisselaar overvallen door een groep nepagenten die ook politie-uniformen droegen.