Grote wagens, hele grote wagen en nog grotere wagens. En grote loopgroepen en kleine groepen. En heel veel publiek tijdens de Grote Optocht van Boemeldonck.
Grote wagens, hele grote wagen en nog grotere wagens. En grote loopgroepen en kleine groepen. En heel veel publiek tijdens de Grote Optocht van Boemeldonck. Peter Verheijen

Winnaars optochten carnaval Breda 2015 (foto's)

Cultuur carnaval

BREDA- De vele optochten van het afgelopen weekend leverden weer verschillende winnaars op. Boemeldonck, ‘t Oagje en vele anderen kozen na de grote optocht de mooiste wagen uit in verschillende categorieën.

‘t Oagje
De grote winnaar van de optocht van ‘t Oagje was Alwir Irtste en op de tweede plek staan De Juullekes. De Jofferkes zijn geëindigd op de derde plaats.

Boemeldonck
Bij de spectaculaire optocht van Boemeldonck won CV de Klepperbekken met Ut leste nieuws! de eerste plaats met 952 punten. Bij de kinderoptocht stond CV de Lolbroeken op nummer een met hun Piepshow.

Bosuilendorp
Bij de optocht in het Bosuilendorp won bij de wagens CV De Duvels. Bij de grote groepen CV Steenkool en de kleine groepen de Sisters.

Giegeldonk
Bij de optocht in Giegeldonk was CV Wellus de nummer 1 winnaar van de grote groepen. Bij de kleine groepen ging CV ‘t is wa met de eerste prijs vandoor. In de categorie paren/individuelen won Teun & z’n kennis.

Brakkensliert
De Brakkensliert werd gewonnen door de Rudolfsteiner School. De tweede plaats was voor c.v. de Hoogvliegers en op nummer drie stond c.v. Lauloenekes.