Advocatenkantoor RST in Breda heeft mogelijk poederbrieven ontvangen. De omgeving van het pand aan de Fatimastraat werd afgezet.
Advocatenkantoor RST in Breda heeft mogelijk poederbrieven ontvangen. De omgeving van het pand aan de Fatimastraat werd afgezet. Perry Roovers /SQ Vision

Poederbrieven advocatenkantoor RST loos alarm

Politie

BREDA - Advocatenkantoor RST aan de Fatimastraat is maandag enige tijd ontruimd geweest vanwege de mogelijke aanwezigheid van twee  poederbrieven. Rond kwart over twee werd duidelijk dat het om loos alarm ging. Vanwege de melding waren politie, brandweer en ambulance  ter plaatse.

De recherche ging rond 12.50 uur het pand binnen, waar op dat moment alleen nog curator Ernst Butterman en een secretaresse aanwezig waren. De poeder bleek bij het open maken van de post op het bureau van de secretaresse te liggen. Daarop werd de politie ingeseind. Butterman geeft aan 'geen idee te hebben waar dit vandaan komt.' 

Brandweer en ambulancebroeders stonden maandag enige tijd buiten te wachten terwijl de recherche onderzoek deed.  Omdat onduidelijk was wat er precies aan de hand was, zette de politie de straat ruim om het pand af. Rond kwart over een kwam een van de aanwezige agenten naar buiten met wat mogelijk de inhoud van de brief kan zijn geweest.

De stof in één van de brieven is onderzocht, meldt de politie. "Die is ongevaarlijk, organisch.". De tweede brief wordt niet geopend maar verder onderzocht.