Afbeelding

Bredanaar fietst Gran Fondo New York voor Diabetes Fonds

Sport

BREDA - Bredanaar Bart Verkroost (43) gaat op 17 mei de Gran Fondo in New York fietsen voor het Diabetes Fonds in Nederland. Dit is een wielerwedstrijd waar meer dan 5000 mensen uit 70 landen aan meedoen voor goede doelen. “In mijn nabije omgeving komst diabetes veel voor, daarom wil ik er graag aandacht voor vragen".

De Bredanaar kwam op het idee om mee te doen aan de wielerwedstrijd nadat hij een oproep zag van Thomas Braun in een wielrenblad. “Ik heb mijn kans gepakt en Thomas een mail gestuurd. Hij zei: ‘als je het moeilijk krijgt, trek ik je er doorheen’”.

Volgens Verkroost zijn Braun en hij tot nu toe de enige twee renners die fietsen voor het Diabetes Fonds. Verkroost is druk bezig met het werven van sponsors. “In totaal wil ik 2000 euro ophalen, ik heb nu al 1100 euro.” In totaal gaat hij 160 kilometers fietsen. “Er doen al 28 Nederlanders mee aan de Gran Fondo, die fietsen voor andere doelen zoals de Hartstichting en het Rode Kruis.”, aldus Verkroost.

De stad New York is voor de Bredanaar geen wildvreemde plek. “28 jaar geleden ben ik er een keer geweest”, vertelt Verkroost. De Gran Fondo begint als startlocatie op de George Washington Bridge. Vervolgens gaat de race door natuurparken, heuvels en de Bear Mountains. De Bredanaar is een redelijk ervaren fietser, toch is New York voor hem een uitdaging omdat hij op 2500 meter hoogte moet gaan fietsen. “Ik hoop ongestoord te kunnen rijden, met de skyline op mijn netvlies”, aldus de Bredanaar.  

De Bredanaar heeft na een lange break drie jaar geleden het wielrennen weer opgepakt. Sinds kort is hij zijn training wat aan het opvoeren. Verkroost traint af en toe in de sportschool of trekt een route vanuit zijn woning in het Ginneken. “In de sportschool kan ik het bergfietsen trainen, maar dat is toch anders. Daarom ga ik nog een paar dagen naar Valkenberg en maak ik ook nog een tocht door de Ardennen."

Fietsers die zich willen aansluiten bij Thomas Braun en Bart Verkroost, kunnen zich opgeven op op de website van Gran Fondo