Afbeelding
Bo Klaarwater

Fietsenstalling centraal station Breda tijdelijk verplaatst

Algemeen

BREDA - Op dinsdag 24 februari worden de fietsen en fietsrekken verwijderd bij de voetgangersbrug en bij het NS/Prorail-gebouw aan de Stationsweg. Dit is nodig omdat er kabels en leidingen voor het nieuwe station in de grond moeten worden aangelegd.

Waarschuwing
De gemeente hangt tot 24 februari labels aan alle fietsen om fietsers er op te wijzen dat zij hun fiets vanaf die datum tijdelijk niet meer kunnen stallen op de locatie bij de voetgangersbrug. Dit wordt verder ook met borden aangegeven. De fietsen die op dinsdag 24 februari nog gestald zijn naast de voetgangersbrug worden verwijderd en overgebracht naar het fietsdepot van de gemeente Breda aan de Riethil 3-5.

Alternatieven
Fietsers hebben tussen 24 februari en 26 maart een aantal alternatieven om hun rijwiel te stallen.  Zo zijn er 210 fietsplaatsen aan het einde van de Stationsweg op het laatste stuk van het parkeerterrein van Q-park. Verder is er plek in de huidige fietsparkeerplaatsen aan de Stationsweg, in de Willemstraat en aan de Belcrumkant van het station.

Terugplaatsing
Op 25 en 26 maart worden de fietsrekken weer terug geplaats naar de plek bij de voetgangersbrug. 26 maart is ook de dag dat de fietsen die na waarschuwing nog op het Q-park terrein staan verwijderd worden en overgebracht naar het fietsdepot van de gemeente Breda.