foto Flickr.com/Johan Wieland
foto Flickr.com/Johan Wieland

Gemeente Breda gaat ganzen vangen in parken

Algemeen

BREDA- De gemeente gaat in de week van 23 tot en met 27 februari ganzen vangen in de vijver aan het Elzenpad en de aan de achterzijde van de Jacob Romanstraat. Volgens de gemeente zijn er teveel ganzen in deze vijvers en dat zorgt voor overlast.

Ganzen vangen
De gemeente zegt dat de ganzen het gras vervuilen met uitwerpselen en ook de kwaliteit van het water aantasten. Om die reden heeft de gemeente per stadsvijver bepaald hoeveel ganzen daar nu maximaal mogen blijven.

Het vangen van de ganzen is voor de gemeente een hele klus. Ze maken gebruik van een speciale klapkooi. Hierin plaatsen de medewerkers voer zodat de dieren in de kooi gaan zitten, vervolgens gaat de kooi dicht en worden de ganzen naar verschillende opvangplaatsen gebracht.

Volgens de gemeente  is het noodzakelijk om de ganzen een paar keer per jaar te vangen. Het aantal ganzen zou sterk zijn toegenomen omdat de beesten zijn bijgevoerd. Af en toe een stukje brood is volgens de gemeente geen probleem, maar zakken vol brood achterlaten is ongewenst.