Afbeelding

Nieuw festival Beek Live op zoek naar talent

Cultuur

PRINSENBEEK - Prinsenbeek krijgt binnenkort een nieuw festival, Beek Live. Tijdens dit festival treden verschillende singer- songwriters en bands op in de Drie Linden. De organisatie is nog druk opzoek naar muzikanten die tijdens dit festival willen laten zien wat zij kunnen.

De organisatie laat weten open te staan voor alle muziekstijlen. “We hebben al veel verschillende stijlen, bijvoorbeeld rock en Nederlandstalig”, laat Rob van Gool van de organisatie weten. “Het gaat er alleen om dat de artiesten eigen nummers doen en geen covers. De artiest krijgt in totaal zo’n 30 tot 45 minuten om te laten zien wat hij kan.”

Het festival is een redelijk nieuw concept in regio, vindt Van Gool. “Je ziet dat mensen op grote festivals nieuwe dingen willen ontdekken. Dat kan ook bij Beek Live.” De Drie Linden is een unieke locatie volgens hem. “Er is hier ruimte voor 1300 bezoekers en drie podia. Zo kunnen we een breed aanbod geven aan bezoekers. We verwachten veel van de line-up.”

De organisatie van het festival bestaat slechts uit vijf vrijwilligers. “Er is nog een hoop te doen. Samen met een aantal enthousiastelingen en mensen van Stichting de Drie Linden moeten we nog werken aan de promotie en de praktische organisatie zoals de decoratie en de parkeergelegenheid”, laat Van Gool weten.

Tot 2 april kunnen artiesten een demo sturen naar de organisatie. “Vervolgens maken wij een selectie van optredens. Voor 1 mei horen artiesten of ze op mogen komen optreden of niet. De duur van een optreden verschilt per artiest, de een heeft meer nummers dan de ander. In totaal kunnen er 15 acts optreden in de Drie Linden. Een breed aanbod dus”, zegt Van Gool.

Van Gool is hoopvol over het volgende jaar. “Ik denk dat er veel animo is voor festivals als deze. Een festival met nieuw talent en ook nog eens gratis! We wachten het natuurlijk af, maar in principe komt er volgend jaar ook een Beek Live editie. Dan misschien wat uitgebreider, wel gewoon op een dag maar met meer podia.”

Beek Live is op 31 oktober 2015 in de Drie Linden entree is gratis. Aanmelden als artiest kan nog tot 2 april via de website van Beek Live.