Logo bredavandaag.nl
Voorkant Hagedonk foto Freek de Swart
Voorkant Hagedonk foto Freek de Swart

Thebe bezig met proef eigen TV uitzendingen

BREDA - Zorginstelling Thebe is bezig met een pilot voor het het maken van eigen TV-uitzendingen. Het zou hierbij gaan om een maandelijks TV-bulletin voor medewerkers en cliënten. Op het eigen interne kanaal worden op dit moment alleen nog maar aankondigingen uitgezonden.


Omroep Brabant meldde zondag dat Thebe zou starten met een eigen TV kanaal. Dit is volgens de zorginstelling onjuist. Thebe zegt het te betreuren dat hier ophef over is ontstaan. “Het is narrowcasting op ons eigen kanaal dat al langer bestaat en heeft niets van doen met een TV kanaal”, aldus woordvoerder Irma van den Meijdenberg van Thebe. Door het een TV kanaal te noemen wordt het verhaal volgens de woordvoerder veel groter gemaakt dan het werkelijk is.

Met de TV-uitzendingen hoopt Thebe op een aansprekende en efficiënte manier met de medewerkers van Thebe en de bewoners van de zorginstelling te kunnen communiceren. Door het opheffen van de communicatieafdeling van Thebe verdween ook het personeelsblad. “Het maken van deze videobulletins is goedkoper dan het personeelsblad en dus een mooie vervanging hiervoor”, aldus Van den Meijdenberg.

Sp-raadslid Dirk Uyl zegt in een reactie het bizar te vinden dat Thebe een eigen tv-kanaal begint. “Dit is een instelling die zo onder het vergrootglas ligt. Waar de menselijke maat en het belang van medewerkers en cliënten zo onder druk staat. Die instelling gaat nu uitzendingen maken, waar ligt je prioriteit dan?”

Uyl zegt niet te geloven dat door het wegvallen van het personeelsblad het tv-station budgetneutraal kan maken of besparingen kan opleveren. “Zelfs al zou het minder geld kosten, dan nog vraag ik me af waarom een zorginstelling wil communiceren via dit soort mediakanalen. Zeker in een tijd van kostenbesparingen.”

Dat de gemeenteraad hier volgens sommigen weinig tegen kan doen vindt Uyl onzin. “Als politiek ga je overal over, ook als je er niet over gaat.” Als opdrachtgever en subsidieverstrekker van Thebe zou de lokale politiek zich volgens het SP-raadslid meer moeten uitspreken tegen zulke uitgaven.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief