Afbeelding
Peter Visser

NAC-speler Adnane Tighadouini maakt indruk op Italiaanse sportkrant La Gazzetta

NAC

BREDA - De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport vindt dat NAC-speler Adnane Tighadouini deze week bij de beste spelers van Europa hoort. De linksbuiten heeft met zijn twee doelpunten tegen Cambuur een goede indruk achtergelaten bij de Italiaanse sportkrant. Hij heeft een plek gekregen in ‘Elftal van de week’.

Wat vind je ervan dat je van La Gazzetta dello Sport een plek hebt gekregen in het ‘Elftal van de week’?
“Ik was erg verrast, je staat als NAC-speler tussen de grote clubs en grote spelers. Een erg mooi moment, ik schrok ervan dat dit gebeurde. Zelf had ik een lekker gevoel over de wedstrijd, helemaal omdat ik twee keer scoorde tegen Cambuur. Toen die drie punten  binnen waren voelde ik me nog lekkerder. Ik zeg het al een lange tijd, je moet gewoon rustig blijven.”

Heb je een verklaring voor je goede spel?
“Wij moeten samen als ploeg punten scoren. Nu is het eindelijk gelukt en we hebben er hard voor getraind. Ik was zelf ook gebrand om doelpunten te maken en die drie punten te pakken. De trainer heeft ons ook verteld dat we aanvallend moeten voetballen en dat heeft positief uitgepakt."

Wat waren de reacties op je plek in het 'Elftal van de week'?
“Het gebeurt natuurlijk niet vaak, maar ze vonden het mooi. Ik kreeg veel leuke reacties van het team, familie, vrienden en fans. Van NAC-woordvoerder Perry Hendriks kreeg ik als eerste het nieuws te horen, ik was zo verbaasd. Ik zei tegen hem: ‘laat maar zien’. Je verwacht zoiets gewoon niet.”

Is het lek boven, maakt NAC een ommekeer?
“De laatste week zijn we weer goed bezig. We laten steeds meer zien wat we kunnen en die lijn moeten we doorpakken. De sfeer in het team en de trainingen zijn goed. Het spel gaat ook steeds beter en daar moeten we in doorgaan.”

Zaterdag moet NAC uit tegen FC Twente, wat zijn je verwachtingen?
“Dat gaat een leuke wedstrijd worden. Bij de 1e wedstrijd tegen FC Twente heb ik al een keer gescoord. Deze keer wil ik weer drie punten binnenhalen voor het team. Elke wedstrijd is voor ons nu een finale. De volledige focus ligt bij nu op NAC want we moeten gewoon de eredivisie behouden.”