Afbeelding
Bo Klaarwater

Plofkrakers Breda vrijdag voor Belgische rechtbank

Politie

BREDA - De drie verdachten van de plofkraak in Breda verschijnen vrijdag 27 februari voor de Belgische rechter. Maandag waren onze zuiderburen in de ban van een klopjacht naar de drie sterk bewapende verdachten.

De drie waren richting België gevlucht nadat ze  in de nacht van zondag op maandag een ING-pinautomaat bij winkelcentrum Moerwijk hadden opgeblazen.

De woordvoerster van het Federaal Parket in Turnhout laat weten dat twee van de drie verdachten maandag al voor de onderzoeksrechter zijn verschenen. De derde verdachte moet dinsdag voor de rechter verschijnen. “Onder voorbehoud moeten de verdachten dan vrijdag voor de Raadkamer verschijnen.” De verdachten worden beschuldigd van poging tot moord, bendevorming en onttrekking van wapenwetgeving.

Volgens de Nederlandse woordvoerder van het OM, Martine Pilaar, ligt het zwaartepunt van de berechting van de verdachten in België omdat ze daar zware geweldfeiten hebben gepleegd. “Voorlopig laten we ze in België, later kunnen ze ook nog voor de Nederlandse rechter verschijnen.”

Volgens Pilaar doet het het OM onderzoek naar de plofkraak in Breda en eventueel meerdere gepleegde kraken.