Juwelier Sengers in de Halstraat is dinsdagmiddag overvallen.
Juwelier Sengers in de Halstraat is dinsdagmiddag overvallen. Perry Roovers /SQ Vision

Gewapende overval op juwelierszaak in de Halstraat

Politie

BREDA - In een juwelierszaak in de Halstraat heeft dinsdagmiddag een gewapende overval plaatsgevonden. Er zijn geen gewonden gevallen en de politie is bezig met een klopjacht naar de twee daders.

Gevlucht
Een van de overvallers toonde aan het personeel een vuurwapen. Het is nog niet duidelijk wat er precies buit gemaakt is, maar er zijn in elk geval geen vitrines ingeslagen. De daders zijn na de overval gevlucht in de richting van de Houtmarktpassage.

De politie heeft met zes eenheden in het centrum naar de daders gezocht. Op het Chasséveld en op de Nieuwe Ginnekenstraat werden controles uitgevoerd. De politie is op zoek naar getuigen, zij kunnen bellen met 0900-8844.

Signalement
De eerste dader heeft een lichtgetinte huidskleur en draagt witte gympen, een blauwe spijkerbroek en een driekwart donkere jas. Ook draagt hij iets blauws op zijn hoofd. De tweede dader is iets kleiner van postuur en draagt lichte schoenen, een lichte blauwe spijkerbroek, een grijs T-shirt en een korte donkere jas. Daarnaast heeft de man waarschijnlijk een zwarte aktetas bij zich.