Afbeelding

Gemeente op zoek naar stemmentellers

Politiek

BREDA - De Gemeente Breda is op zoek naar stemmentellers bij de verkiezingen op woensdag 18 maart. Voor het stemmen tellen op een stembureau wordt een vergoeding uitgekeerd door de gemeente.

Het gaat om het tellen van de stemmen voor de Provinciale Verkiezingen op 18 maart aanstaande. Aanmelden als stemmenteller kan via de site van de gemeente. Stemmentellers moeten wel 18 jaar of ouder zijn en minimaal beschikken over een opleiding op mbo-niveau.

Stemmentellers worden 18 maart om 20.45 verwacht bij de voorzitter van het stembureau en vervolgens ingezet voor de stemopneming. "Een stemmenteller moet dus onder andere de stemmen scheiden, sorteren en tellen", aldus de gemeente.

Voor dat iemand stemmenteller mag worden is er eerst een toets. "Als deze toets behaald is kan de persoon op 18 maart aanschuiven bij het stemmen tellen. Degene die zich aanmeldt kan bij elk stemlokaal in Breda ingezet worden. De indeling staat vast en daarom kan er niet worden geruild."

De vergoeding voor het stemmentellen bedraagt 50 euro bruto, deze wordt binnen een week na de verkiezing overgemaakt naar de stemmenteller.