Afbeelding
Politieteam Weerijs

Huiszoeking Haagse Beemden wegens onderzoek gewapende overval

Politie

BREDA - In verband met een onderzoek naar de gewapende overval op een woning in Gilze heeft de politie een huis doorzocht in de Haagse Beemden. Daarnaast werden er ook twee loodsen in Breda Noord geïnspecteerd. Bij de doorzoekingen zijn verschillende zaken in beslag genomen.

Donderdag 20 februari werd een gewapende overval gepleegd op een woning aan de Bavelseweg in Gilze. De bewoonster opende de voordeur, nadat twee in politiekleding gestoken mannen hadden aangebeld. Toen de vrouw de voordeur opendeed, drongen meerdere mannen de vrijstaande woning binnen. Het ging vermoedelijk om vier mannen, waarvan er een dreigde met een vuurwapen. De daders namen uit de woning onder andere een kluis mee.

Bewakingsbeelden van de overval werden door de bewoners op Facebook gezet. De politie toonde de beelden in Opsporing Verzocht. Op dinsdag 17 juni 2014 werden twee Tilburgers van 27 en 31 jaar als verdachten aangehouden. Zij werden na enkele dagen weer in vrijheid gesteld. Het onderzoek naar de overval werd voortgezet. Hierbij zijn andere verdachten in beeld gekomen. De politie sluit nieuwe aanhoudingen dan ook niet uit.