Afbeelding

Start bouw 89 ‘luxe’ studentenwoningen aan de Donkvaart

Algemeen

BREDA -   De bouw van 89 studentenwoningen aan de Donkvaart gaat na jaren van plannen maken komende week beginnen. In juni 2014 kochten projectontwikkelaars Pakhuys Vastgoed en Vers! vastgoed de voormalige glashandel Markendaal om hier de studentenwoningen te kunnen realiseren. Wethouder Bergkamp geeft 5 maart het startsein voor de bouw.

Het plan om studentenwoningen te realiseren aan de Donkvaart is er al even. Na de verkoop van de voormalige glashandel werd een project ontwikkeld in overleg met de Gemeente Breda met daarin 89 studentenwoningen. “Het gaat om luxe studentenwoningen”, laat projectontwikkelaar René Verschiere van Vers! vastgoed weten. “Het zijn ruime kamers van 21 vierkante meter.”

Het is volgens Verschiere de bedoeling dat de woningen in augustus van dit jaar opgeleverd worden zodat de studenten in het nieuwe schooljaar al hun intrek kunnen nemen. “Van tevoren inschrijven is nog niet mogelijk. Ik verwacht dat er naar deze woningen zeker veel vraag is onder studenten. In Breda ontbreken luxe studentenwoningen nog in het aanbod.”

De kamers zijn geschikt voor 1 persoon. “Elke kamer heeft een eigen badkamer en keukenmeubel. In totaal zijn er in het complex nog veertien gezamenlijke grote keukens. De kamers hebben een elektronische deuropening, in het gebouw in een plaats met wasmachines, er is internet en een tv-kabel”, vertelt Verschiere.

Hoeveel de kamers moeten gaan kosten is nog niet bekend. “Wel zijn we erover aan het nadenken en we verwachten dat de prijs rond de 350 euro per maand zal liggen. De vraag naar kwalitatief goede studentenhuisvesting is op dit moment hoog. De locatie vlakbij de binnenstad is ideaal voor deze prijs”, vindt Verschiere.