Afbeelding

Stukafest: minitheater tussen de kratten bier en vieze sokken

Cultuur

BREDA - In een knusse studentenkamer lachen om cabaretier Guido Weijers?  Of luisteren naar schrijver Ronald Giphart? Dat is Stukafest, een studentenkamerfeest, wat donderdag voor het eerst in Breda plaats gaat vinden. Bij dit culturele evenement stellen studenten hun woningen beschikbaar als podium voor artiesten. “Het is een soort minitheater tussen de kratten bier en vieze sokken.”

Volgens  Tsambikos van der Staak van Stukafest is in 13 andere steden al jarenlang een begrip. “Wij zijn 14e stad die nu een eigen Stichting Stukafest heeft”, aldus Van der Staak. In Breda zijn er in 9 studentenkamers optredens in verschillende genres te zien. Stukafest is volgens hem tevens een springplank voor jong talent.

De Stukafest-artiesten die in Breda gaan optreden in studentenhuizen zijn: Ronald Giphart (schrijver), Armand (zanger), Marco Lopes & Remi Evers (cabaretiers), Pieter van Vliet (singer-songwriter), Guido Weijers (cabaretier), Proces-verbaal (dichtersduo), Lonneke Dort (cabaretier), W2 & Dancers (dansgroep), Jordy Sanchez (cabaretier)

De locaties variëren van een woonboot tot het torentje in de Kraanstraat. “De studenten gooien massaal hun deuren open om een artiest in hun woning te ontvangen”, vertelt Van der Staak. Van de 9 locaties kunnen de deelnemers 3 locaties uitkiezen.

Studenten die willen deelnemen aan Stukafest kunnen een passe-partout aanschaffen op de website.“De bezoekers hebben een half uur de tijd om zich te verplaatsen naar de volgende locatie. De eerste ronde begint om half 9 ‘s avonds”, vertelt Van der Staak. Frisdrank wordt verkocht door de studenten die hun kamer beschikbaar stellen voor 1 euro. De studenten mogen dit geld zelf houden. 

De cultuuravond wordt afgesloten met een eindfeest in de Mezz wat start om 23.00 uur. Dit is mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Stukafest en Klub Bulk.

Stukafest Breda
Wie: iedereen, gefocust op studenten
Wanneer: donderdag 26 februari, aanvang 20.30 uur
Toegang: passe-partout is 15 euro, voor studenten 10 euro (te koop tot donderdag 20.00 uur) 
Eindfeest Mezz: losse kaartjes kosten 5 euro, aanvang 23.00 uur 
Meer informatie: op de website van Stukafest Breda